Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Senior Concept Design Engineer

Plaatsingsdatum 29-08-2017 Functiecategorie Techniek - Ontwerp / design
Standplaats Numansdorp Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris -
Seatools B.V. is specialist in onderwatertechniek en biedt wereldwijd maatoplossingen voor de offshore- en baggerindustrie. Omdat wij alle disciplines in huis hebben kunnen wij complete en op maat gemaakte systemen leveren aan onze klanten.

Wij ontwerpen en maken onder andere ROVs, trenchers, besturings-systemen en sensoren. Hoewel onze producten heel verschillend zijn in doel en techniek, zijn ze altijd innovatief en van hoog-waardige kwaliteit. Ons team kenmerkt zich door vakmanschap, onderlinge samenwerking en een oplossingsgerichte creatieve manier van werken.

Het is altijd een magisch moment als één van onze producten te water wordt gelaten om te doen wat het moet doen. Wil jij daaraan meewerken? Sea you at Seatools!

Voor de uitbreiding van onze organisatie zijn wij op zoek naar een:


Senior Concept Engineer


Functieomschrijving
Als Senior Concept Engineer ben je onderdeel van de Mechanical Engineering afdeling, en ben je verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van concepten / oplossingen voor klant specifieke vraagstukken. Samen met de sales afdeling worden de grenzen van de oplossingsrichting bedacht waarna je verschillende concepten uitwerkt. Van deze concepten wordt er uiteindelijk 1 of meer uitgewerkt en geoffreerd. In het proces van het bedenken van concepten werk je nauw samen met sales-, R&D- en electronics afdeling. De meest voorkomende taken zijn:
• Brainstormen over mogelijke oplossingsrichtingen
• Ontwikkelen van concepten
• Maken van (3D) handschetsen en/of 3D modellen voor klantoverleg en offertes
• Maken van ontwerptekeningen en specificatie documenten voor prijsaanvraag van onderdelen
• Presentatie voor en overleg met klanten samen met sales

Functie eisen
• Je bent minimaal in het bezit van een HBO diploma Werktuigbouwkunde
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
• Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring in het ontwerpen van technisch hoogstaande goederen met name gericht op machine bouw
• Ervaring in de machinebouw, bagger, offshore of maritieme sector
• Je hebt ruime ervaring met ontwerpmethodieken en met 3D CAD-software (Inventor)
• Conceptueel en kostenbewust kunnen denken
• Je bent creatief en oplossingsgericht


Wij bieden
Een uitdagende en afwisselende baan binnen een platte en informele organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij houden van aanpakken en zijn continu op zoek naar nieuwe oplossingen voor onze klanten, waarbij wij onze kennis van mechanica, hydrauliek, elektrotechniek en software combineren.

Wij bieden je daarom een creatieve en innovatieve omgeving met veel kennis van onderwatertechniek. Seatools biedt marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Contactinformatie
Seatools heeft ervoor gekozen de werving voor deze vacature exclusief via PPM Select te laten verlopen. Jouw cv + motivatie ontvangen we graag via lheuvelman@ppmselect.nl
Voor meer informatie kun je ook bellen met Leo Heuvelman via 0180-890500 / 06-46313113

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Ontwerp / design
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Concept Design Engineer, Design Engineer, Werktuigbouwkunde, Offshore, Mechanisch, 3D CAD, Seatools, WTB, Engineer, ontwerper, bagger, maritiem, lead engineer, engineering, inventor, solid works

Contactgegevens

Contactpersoon Rolf Kustermans

Vestigingsplaats

Solliciteer